fredag 26 mars 2010

Handledning 25/03 10

Handledningen fokuserade på redovisnings tillfälle som påminde oss att detta börjar närma sig. Under diskussion kom vi fram vad som skulle framgå under den muntliga delen i redovisningen och den skriftliga delen i bloggen. Bloggen ska sammanfattas till en övergripande inlägg för varje av de fyra naturvetenskapliga områdena "energi, materia, liv, teknik" och dessa ska förbli "ett kärna" för vår utvalda område "ljus". Den muntliga redovisningen bjuder på lite mer kreativitet men man får inte glömma att här examineras några av kursens mål (poängterade Johan Lidberg). Vi ska presentera vår utvalda områden "ljus" så att det tydligt framgår att vi fördjupade förståelsen för denna både ämnesteoretisk och ämnesdidaktisk. Vi ska visa på vårt eget lärandet samt på vilken förändring i förståelsen skedde hos elever efter lärandetillfällen vi hade i förskolan och skolan. En del av pedagogisk dokumentation kunde här med fördel visas till "redovisnings publiken".

Efter påsk ska skickas ut till oss studenter riktlinjer och exempel på examinations frågor till tentan, även denna börjar närma sig.
Bland annat fick vi en positiv respons på vår planering av lärande tillfälle som fokuserar på spegel/ljusets reflektion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar